Våfflor

Använder en hel del av recepten här på bloggen men har varit väldigt dålig på att lägga upp nya.

Igår var det nationaldagen och kanonväder ute. Efter lite promenad, glass i solen och häng på balkongen blev det våfflor. Använder fortfarande detta recept men det kan säkert finnas ännu bättre. Men jag är nöjd med dessa i alla fall. Viktigt att äta direkt och inte vänta. Det är bättre att vänta lite mellan varje gräddning än att låta de ligga, då tappar de fraset.

Ingredienser ca 10 st

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl kallt vatten

Gör så här 

  1. Starta våffeljärnet (plugga in)
  2. Smält smöret
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt
  4. Tillsätt mjölk och vispa samman till en slät smet
  5. Rör i det smälta smöret, vatten och ägg
  6. Smörj våffeljärnet och häll i en klick smet
  7. Grädda tills våfflan är gyllenbrun och frasig
  8. Servera direkt!

Lämna en kommentar