Pad Thai

Pad thai är en favorit bland take away alternativen men nu var det premiär på att göra det själv. Jag utgick från detta recept. Men jag tyckte det var för lite sås/dressing så jag har ökat det nedan. Mycket enklare att göra än jag trodde och väldigt gott!

Ingredienser ca 8 portioner

  • Ca 1 kg strimlad kyckling
  • 4 paket platta risnudlar á 180 g
  • 2 gula lökar
  • 1 knippe salladslök
  • 4 ägg
  • Ca 5 dl groddar
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • Grovt hackade jordnötter (mängd efter smak)
  • Olja

Ingredienser Dressing/Sås

  • 3  msk fisksås
  • 4,5 msk ostronsås
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 9 msk vatten
  • 3 tsk strösocker
  • Saften av 3 lime
  • 2 chilifrukter
  • 9 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Börja med dressingen/såsen: Finhacka chilin. Blanda fisksås, ostronsås, soja, vatten, socker och limesaft. Tillsätt den finhackade chilin. Skala och pressa ned vitlöken. Låt stå tills det är dags att blanda med nudlar etc.
  2. Skala och klyfta den gula löken i tunnare klyftor
  3. Ansa salladslöken om det behövs, hacka den i ca 1-2 cm stora bitar
  4. Koka nudlar enligt anvisning
  5. Hetta upp en wokpanna eller traktörpanna med olja och fräs sedan kycklingen och löken på högre medelvärme så att kycklingen får lite färg och blir precis genomstekt
  6. Blanda ner nudlar, salladslök och groddar och fräs med lite mer olja. Häll i såsen och rör runt och låt fräsa en kort stund till
  7. Vispa upp äggen lätt i en skål och blanda sedan ner det i blandningen. När äggen tillagats är det klart!
  8. Servera med limeklyftor, hackade jordnötter och koriander. Enjoy!

 

Lämna en kommentar