Pannkakor med rabarbersylt

Vilken vinnare!

Gör pannkakor, vispa vispgrädde. Servera pannkakorna med vispad grädde och rabarbersylt. Mums!!!

Insåg att jag aldrig publicerat ett grundrecept på pannkakor, så här kommer det:

Grundrecept pannkakor 1-2 portioner

Ingredienser

  • 1,25 dl vetemjöl 
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,25 tsk salt
  • 1 ägg
  • Smör

Gör så här

  1. Mät upp mjölet och saltet i en bunke och häll i ca 1/3 av mjölken och vispa för hand till en jämn smet
  2. Tillsätt ägget och vispa jämnt
  3. Tillsätt resterande mjölk och vispa jämnt igen
  4. Smält 1-2 msk smör i en stekpanna, häll det sedan i smeten (det går även att bryna det först för lite nötigare/sötare karaktär) och rör runt
  5. Lägg sedan i en liten klick smör till i stekpannan, när det börjar brynas är temperaturen rätt
  6. Stek pannkakorna på högre medelvärme. Tillsätt smör i pannan vid behov

Om du inte stekt pannkakor förr, så häll i ungefär 1 dl smet beroende på  hur stor stekpanna du har. Vicka stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt och tunt över pannan. Låt smeten stelna, dvs det blir lite ljusgult och smeten har ”stannat”. Därefter är det dags att vända på pannkakan. Lossa kanterna lätt och känn med stekspade under att pannkakan inte verkar sitta fast någonstans. Stick snabbt in stekspaden under pannkakan och vänd den bestämt. Låt den få färg på även den sidan och lägg den sedan på ett fat. Justera värmen på pannan om pannkakan får för mycket eller för lite färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s